O Kalniku

Organizator i sportski direktor maratona Pero Budija s pobjednicima

Treba reći : "da je PERO BUDIJA osmislio, organizirao i realizirao 99,9% sam MARATON KŽ -Kalnik. Založivši svoje sportsko ime i prošlost i svoje sposobnosti i rad ! "

Tako je PERO BUDIJA, ORGANIZATOR MARATONA KRIŽEVCI-KALNIK i najbolji maratonac Hrvatske svih vremena,  obogatio potkalnički kraj izvanredno uspješnim sportskim natjecanjem. Za svaku pohvalu !

Maraton - cestovna utrka Križevci-Kalnik: Start utrke u KriževcimaSlavko Petrović, član AK Zrinjevac iz Zagreba za 1 sat 2 minute i 48 sekundi postao je pobjednik i postigao rekord staze prvog malog maratona Križevci - Kalnik dužine 18 km i 800 metara održanog 04.05.2003. godine u organizaciji Turističke zajednice Kalnika. Uz pehar organizatora za plasman, dobio je i prijelazni pehar pokrovitelja utrke Sportskih novosti iz Zagreba. Na startu na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima točno u 11 sati startalo je 48 trkača i trkačica, a na cilj u Kalniku poslije 2 sata 15 minuta i 33 sekunde stiglo je 46 trkača i trkačica. Pobjednik utrke Slavko Petrović ulazi u cilj na KalnikuDrugoplasirani trkač je Drago Paripović  AK Croatia maraton ( 1.04.32), a trećeplasirani je Nedeljko Ranc AK Varaždinska banka (1.04.46). Najbolje plasirani Križevčanin je Dubravko Jurić s vremenom 1.16.53 na 7. mjestu, a Valent Sokač trčeći za Kalnik s vremenom 1.23.36 zauzeo je 13. mjesto. U vremenu 1.30.07 prva među trkačicama na cilj stigla je Marija Trošić iz Zagreba, druga je Nives Belošević Žumberak, Zagreb (1.31.13), treća je Dubravka Havaš iz AK Sljeme (1.32.37), a četvrta Ivanka Krofl AK Križevačka banka( 1.40.40). Lijepo vrijeme, dobra staza živopisnim potkalničkim krajaolikom, odlična organizacija ostati će u sjećanju trkačima iz Zagreba, Varaždina, Novog Marofa, Sarajeva, Labina, Osijeka, Vrbovca, Visokog, Križevaca i Kalnika. Čestitke svim organizatorima i svima koji su pomogli u provedbi ove izvrsne sportske priredbe.

Najstariji natjecatelj, Josip Đunđek (1924.) MAERATON 95 Varaždin u žutoj majici trči ulicama Križevaca

Najstariji natjecatelj, Josip Đunđek (1924.) MAERATON 95 Varaždin u žutoj majici ulazi u cilj

Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer uručuje nagrade najboljoj trkačici

Predsjednik Turističke zajednice Kalnika uručuje nagrade

Praznik rada 2003. godine - Kalničke UNCUTARIJE

Kaj je Triglav, kaj Planica, Kalnik to je mala Švica !

 

Prva tri plasirana natjecatelja na pobjedničkom postolju